A keratin szerepe a hajápolásban

A keratin szerepe a hajápolásban
A haj fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. A dús és ápolt haj az életerő, és a jó megjelenés jelképe. Amennyiben azonban a haj elveszítette fényét, csillogó textúráját, rugalmatlan,...

A haj fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. A dús és ápolt haj az életerő, és a jó megjelenés jelképe. Amennyiben azonban a haj elveszítette fényét, csillogó textúráját, rugalmatlan, töredezett, akkor minden bizonnyal keratinveszteséggel állunk szemben. A keratin egy elképesztően sokoldalú természetes protein, mely bőrünk, hajunk és körmünk fő komponense is. 

A hajszálak 90%-a keratin, mely fehérje nagy mennyiségű kéntartalmú aminósavat, ciszteint tartalmaz. A hajban található keratin igen sérülékeny, a napfény erős sugarai vagy a magas hőmérséklet ( pl. túl gyakori; vagy túl magas hővel történő  hajvasalás ) főleg a hajkéregre- a hajszál belső rétegére – káros. Amikor a hajkéregben keratinveszteség alakul ki, a hajszálak védtelenné válnak, rugalmasságukat vesztik, szerkezetük pedig porózussá - mint amikor az aszfaltozott úton kátyúk jelennek meg - válik. És amikor nagy mértékben roncsolódik a hajszál, olyankor  elvékonyodik, töredezetté , fénytelenné válik.  A hajon keletkezett károsodásokat ,”kátyúkat” lehet kezelni! Befoltozásukat a Dr. Sante növényi keratinos termékek és keratinkezelések segítik, amelyek regenerálják a haj szerkezetét és rugalmasságát és újra biztosítja a fiatalos és egészséges megjelenést.