Hajgyógyászat

A trichológia, vagyis a hajgyógyászat viszonylag fiatal tudományág: az 1970-es években vált ki a bőrgyógyászatból, dr. Enzo Formentini bőrgyógyász és biológus professzor munkája nyomán. Büszkén mondhatom, hogy 1999-ben engem is ő vezetett be a hajgyógyászat rejtelmeibe.

Ahogy a szem a lélek tükre, úgy a haj szervezetünk állapotának tükre. Élettanilag három dologra van szüksége: táplálékra, vízre, levegőre. Ha valamelyiket nem kapja meg, nem működik optimálisan. Mindig reagál a szervezetünkben végbemenő problémákra. Másként reagál gyulladásra, vízhiányra, hormonális változásokra, nőgyógyászati megbetegedésekre.

A haj vizsgálata tehát segít a szervezetben meglévő zavarok feltárásában. A hajgyógyász elsődleges diagnosztikai eszköze a mikrokamera, amelynek segítségével 400-szoros nagyításban kap képet a hajhagyma, fejbőr állapotáról, a fokozott hajhullás, korpásodás okairól.


Napjainkban a haj és fejbőr kezelésére számos anyag született. A hajgyógyászati kezelések során nem elsősorban a kinőtt és esetleg károsodott hajat, sokkal inkább a hajas fejbőrt, illetve a fejbőrben található hajhagymákat és ezek problémáit kezeljük. A cél minden esetben a hajhullás megállítása, a hajhagymák táplálása, a fejbőr fiatalítása, a felborult egyensúlyi állapot helyreállítása.

A célzott kezelés

A személyre szabott diagnózis és terápia egy új megközelítése  a hajhullás kezelésének,mert  ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma fokozott hajhullás.  

Természetgyógyászként tudom, hogy a HOLISZTIKUS szemléletet alapul véve tudok sikeres dignosztikát és  terápiát alkalmazni a hozzám fordulóknak. A holisztikus gyógyítás alapvető jellemzője, hogy nem feltétlenül a fizikai egészségre fókuszál. Mindazonáltal gyakran éppen a fizikai kellemetlenségek azok - fájdalom, bőrtünetek-,  melyek arra ösztönzik a beteget, hogy a holisztikus gyógyítást válasszák.


A holisztikus szemlélet szerint a fizikai betegségek egy nagyobb egyensúlyhiány tünetei, melynek vagy van, vagy nincs kiváltó fizikai gyökere. A holisztikus gyógyításban ez azt jelenti, hogy a páciens testi – lelki – energetikai egyensúlya  is vizsgálatra kerül, és nem csak a fizikai aspektusok, ahol a betegségek a leggyakrabban manifesztálódnak.
 

Holisztikus szakemberként a javasolt személyre szabott  terápiás terv integrálja a  természetgyógyászati tudományágak, életmódra és táplálkozásra vonatkozó  tanácsait az optimális egyensúlyi helyzet visszaállításához.

 

Komplex vizsgálat ára  -  26 000  Ft

 

Kisvárda  - Nyíregyháza

A fejbőr és a hajhagyma rendellenességeinek megállapításához használt vizsgálati módszer amelynek során a trichológus a tévé képernyőjére kivetített kép alapján analizálja a haj és a fejbőr állapotát.

 

Mikrokamerás  vizsgálat ára  - 12 000  Ft

Biorezonanciás hajvizsgálat : 17 000 Ft

Bejelentkezés : 30 353 6957

Hajhullás kezelése

Kisvárda  - Nyíregyháza

A haj és fejbőrproblémák mindegyike holisztikus betegség, ezért az okfeltárásnak és a terápiának több szempontot kell átfognia. A klasszikus orvoslás a hajhullás esetében is főleg a tünetre koncentrál. Több éves tapasztalatom , őseink tudása valamint a keleti gyógyító rendszerek ismeretanyaga azonban bizonyítja , hogy az emberi szervezetben minden mindennel összefügg, tehát a hajhullást sem lehet csak önmagában értelmezni és kizárólag csak a tünetet vagyis magát a hajhullást kezelni. Ezen a felszíni jelzésen túl a mögötte meghúzodó szervi , energetikai és lelki problémák felderítése , az összefüggések értelmezése és kezelése alapvetően fontos ahhoz hogy hatékonyan kezeljük a hajhullást.

SAFE LÉZER TERÁPIA

Póthaj készítés , tresszelés

Kisvárda  - Nyíregyháza

A tresszelt haj :

  • Hajfelvarráshoz , csatos hajhosszabításhoz alkalmas soros póthaj
  • A kézzel tresszelt hajakat igény szerint tresszcsatokkal is ellátjuk csatos hajhosszabbításhoz.

A kézzel tresszelt hajakat igény szerint tresszcsatokkal is ellátjuk csatos hajhosszabbításhoz. A Vendég fejméretéhez igazítva, EGYEDI MÉRETBEN is tresszelünk hajakat ! Hozott hajból is vállalunk tresszelést, csatos póthajjá alakítástés tincsezést. Gyönyörű vékony tresszelés copfból vagy leszedett keratinos tincsekből elkészítve.

A 100 % -ban emberi, természetes európai hajat megtisztítjuk, hosszra vágjuk, ezután apró tincsenként tresszeljük speciális cérnára ,majd az így elkészült sorokat megerősítjük.

A kézi tresszelés előnyei:

  • lényegesen erősebb a gépi tresszelésnél
  • megfelelő karbantartás mellett akár évekig is hordható
  • a haj színével megegyező cérnával késztjük
  • minősége megegyezik a saját hajunk minőségével, ezért a legtökéletesebb módja a mások számára észrevehetetlen hajdúsítást, ill. hosszabbítást készíteni.

A póthaj elkészítése és felhasználása szakértelmet igényel. Minden termékünkre garanciát vállalunk.

Zakor Ágnes , Fodrász vizsgaelnök