Olyan természetes módszer amely gyógynövények , megfelelő étrend, masszázs, megfelelő mozgásterápia, természetes ásványi és szerves anyagokkal (só, agyag) végzett kúrák, és egyéb terápiás eljárások segítségével fokozza a jó közérzetet. Ez a tudomány, a betegségek leküzdését az emberi szervezet öngyógyító képességével, valamint a természetes védekezőrendszer irányítása, szabályozása révén igyekszik elérni.

Ezt természetes gyógymódok alkalmazásával valósítja meg: táplálkozás, vízgyógyászat, napfürdők. Gyógyszerként: friss, nyers vagy szárított növények vagy növényi részek,valamint természetes ásványi anyagokat alkalmaz. A mesterséges, vegyi úton előállított, a természetben elő nem forduló anyagok használatát elveti.

Évezredek óta használt gyógyászati és egészségmegőrző módszer, amely holisztikus szemléletű. Az embert egységnek tekintő szemléletnek a betegség felismerés és -kezelés terén figyelembe kell venni a beteg környezetét is, hogy képes legyen az illetőt helyesen megítélni és számára segítséget nyújtani. A lakóhely, szociális és munkahelyi viszonyok táplálkozási lehetőségek hatással vannak az egyes emberre, és az örökölt hajlammal együtt meghatározza testi és lelki fejlődését.

A beteg ember megítélésében az egész ember, nem csak az egyes szervek vizsgálataiból kell kiindulni. Nézete szerint a szervezet és a lélek egységet alkotnak. Az életfolyamatokat nem érthetjük meg a részletek tanulmányozásával, csak az egész összefüggéseiből. Minden résznek, a látszólag legjelentéktelenebbnek is megvan a maga jelentősége az egészben; nem hagyhatunk ki egy részt sem az egész megváltoztatása nélkül. Az egész a rész fölött áll(Arisztotelész). Nem azonos a részek összegével, magasabb rendű célja, értelme van. Ebből következik, hogy a kezelés is az egész szervezet kezeléséből kell hogy álljon. Az egész embert kell gyógyítanunk, nem csak az egyes szerveket. Ugyanakkor  nem utasítja el a rész és a helyi kezeléseket, sőt gyakran alkalmazza ezeket, de csak az egészre való utalással. A részkezelés is az egész szervezet befolyásolására irányul.

A természetgyógyászati kezeléseknél az egyént, az egyéni reakciókészséget messzemenően tekintetbe vesszük. A  és a gyógykezeléseket a beteg adottságainak megfelelően alkalmazzuk. Nincsenek betegségek, csak a beteg emberek.

LELKI EGÉSZSÉG

Modern társadalmunkban igen divatossá vált az egészséges életmód. Testünk azonban nem lehet egészséges, ha az egyik kulcsfontosságú része: a lélek nincs megfelelő állapotban.Az 1970-es évek végére már számos tanulmányban kimutatták, hogy a negatív érzelmek, a depresszió, a stressz jelentősen csökkenti a jelentősebb immunműködéseket, elnyomják az immun-funkciókat. A fáradtságnak és a stressznek legjobb orvossága a lazítás.

Minden stressz, szorongás izomfeszültséggel és agykérgi ingereltségi állapottal jár együtt. Aki belemerül a bajába, nem tud úrrá lenni levertségén, aki dühöt, gyűlöletet táplál magában annak tudnia kell, hogy mindezzel súlyosan rongálja az immunrendszerét. Az igazi nyugalomban a lelki nyugalom fontosabb tényező, mint a testi. A testi-lelki nyugalom elérésének módszere: Bach-virágterápia, az ellazulás, a relaxáció, a jóga ászanák gyakorlatai, melynek kiváló helyszíne a SÓBARLANG. Ugyanez kiváló a lelki eredetű, ún. pszichoszomatikus betegségek, vegetatív labilitás gyógyítására. Egy jól végrehajtott 15-20 perces ellazulás több órás alvással egyenértékű.

belnature SZERENCS belnature NYÍREGYHÁZA belnature KISVÁRDA

Üzleteink

SZERENCS Gyár u. 40. TESCO üzletsor
(30) 30 968 1055 H-P: 09-17
NYÍREGYHÁZA Széna tér 2. ingyenes parkolás az üzlet előtt
(30) 353 6957 Telefonos egyeztetés alapján
KISVÁRDA Szent László u. 31. (Posta utca elején) Virágh Ferenc u. 94.
(30) 30 968 1055 Telefonos egyeztetés alapján

SZOLGÁLTATÁSAINK

Rólunk

 

Üzleteink nyitásával  azoknak a  tudatos vásárlóknak kívánunk segíteni akik szeretnék kezükbe venni saját és családjuk egészségét és ehhez  természetes megoldásokat keresnek.

Ezért polcainkon  megtalálhatóak a reform-és bio étkezés alapanyagai, a legismertebb gyógynövények teái, és egészségvédő készítmények

Folyamatosan bővülő árukészlettel, rendszeres árubeszerzéssel próbálunk minden igényt kielégíteni, így  vásárlónk akár 1-2 nap alatt hozzájuthat rendeléséhez szállítási költség nélkül.

A mai kor bőrbetegsége  a kozmetikumokkal szembeni érzékenység, minden negyedik állampolgár találkozott már vele. A bőrgyógyászok szerint az allergiás bőrtünetek azzal is magyarázhatóak, hogy az emberek egyre többféle olyan készítményt használnak, amelyekben érzékenyítő anyagok találhatóak. Gondolni kell arra is, hogy a különféle kozmetikumokban található problémás anyagok terhelése össze is adódhat.Polcainkra olyan termékeket is válogattunk amelyeknél  a gyártás során nem alkalmazzák azokat az anyagokat melyek felszívódva a különböző problémákat okozzák, és megfelelnek a natúr és biokozmetikai  készítményekre vonatkozó általános európai normáknak.

Cégünk filozófiája a környezetbarát háztartások gyarapítása, támogatása a környezettudatos vásárlási szokások segítésével, népszerűsítésével. Üzletünkben ezért olyan szereket kínálunk amelyek nem veszélyesek  szűkebb és tágabb környezetünkre és nem utolsó sorban családunkra sem: mosódió, mosószóda, ajtógáz nélküli hajlakokk
bio mosogató és tisztítószerek ,amelyek nem terhelik a környezetet.

Az egészségtudatos életmód a minőségi táplálkozás mellet magába foglalja a rendszeres testmozgást is. A helyes, kiegyensúlyozott táplálékbevitel nemcsak az élsportolók számára nélkülözhetetlen, hanem a szabadidő sportolóknak éppen ugyanúgy.Termékskálánkban megtaláhatók olyan minőségi táplálékkiegészítők és speciális termékek amelyekkel kényelmesen pótolható az elmulasztott, vagy rosszabb minőségű, feldolgozott élelmiszerekből hiányzó vitaminok, fehérjék és más hasznos anyagok bevitele.

 

Zakor Ágnes

Belnature Életmódközpont
Szépség és életviteli tanácsadó

HÍREK, ÚJDONSÁGOK

A HOLDÁLLÁS HATÁSA  A HAJ ÉS BŐRÁPOLÁSRA

A HOLDÁLLÁS HATÁSA A HAJ ÉS BŐRÁPOLÁSRA

Az emberek évezredek óta kutatják az égi kísérőink és a mindennapi életünk közötti összefüggéseket. Sőt, szinte egész életüket ehhez igazították. Akár egészségről vagy betegségről, evésről vagy ivásról,...

tovább olvasom...
A keratin szerepe a hajápolásban

A keratin szerepe a hajápolásban

  A haj fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. A dús és ápolt haj az életerő, és a jó megjelenés jelképe. Amennyiben azonban a haj elveszítette fényét, csillogó textúráját, rugalmatlan,...

tovább olvasom...
még több hír