KISVÁRDA

Bejelentkezés: +36 30 353 69 57

 

ÁRLISTA

 

1 alkalmas jegyárak

5 alkalmas bérlet

10 alkalmas bérlet

Felnőtt

1200

4800

9500

Kísérőjegy 12 évig

500

2500

5000+1 alkalom

Családi (3-5 fő)

3000

12000

24000+a alkalom

Gyerek

1000

4000+ajándék jegy

8000+ajándék jegy

 

A Sóbarlang előnyei

A haloterápia és a speleoterápia előnyeit ma már nem csak a tengerparton vagy a földalatti tárnákba ereszkedve hasznosíthatjuk. A DR. VINCENT A 4 ELEM VARÁZSA sóbarlangjában ez a szolgáltatás rendszeresen, kényelmesen elérhető az alternatív megoldást kereső kliensek számára. Ez út a betegek jobb életminőségéhez és igen figyelemre méltó az allergiás betegségek súlyosbodásának megakadályozása szempontjából. A betegségmegelőzésben is nagy lépést tehetünk, ha az allergiára hajlamos egyének ezt rendszeresen igénybe veszik.

Esztétikus, harmóniát teremtő, hangulatos sóbarlangunkban a stressz oldódik, idegrendszerünk is pihen. Relaxációs programokkal ez a hatás a zenei és a fény elemekkel együttesen tovább fokozható.

 

A Sóbarlang orvosi szempontból

A speleoterápiát, azaz a sóbarlangban lévő klíma egészségre kedvező hatását az orvosok is elismerik. E különösen hatékony alternatív terápiát a sóbarlang egyedülálló mikroklímájának köszönhetjük. A DR. VINCENT A 4 ELEM VARÁZSA franchise rendszerű sóbarlang , amely telepíthető formája miatt a páciensek számára már széles körben elérhető lehet. A legfontosabb hatóanyag a nátrium-chlorid (NaCl), melynek száraz aerosolja a sófalakról szabadul fel konvekciós diffúzió során. Az ehhez szolgáló optimális körülményeket az alacsony hőmérséklet (18-24 celsius) és az alacsony páratartalom (a relatív páratartalom 40-60% közötti) biztosítja. A száraz sós levegő nagy mennyiségű negatív töltésű részecskét (6- 10 nK/m3) tartalmaz. A sóbarlang levegője allergénektől mentes, baktérium és egyéb mikroorganizmus koncentrációja igen alacsony.

Ez igazi felüdülést jelent a szervezetünk immunrendszerének. Ösztönösen mélyebbeket lélegzünk, szinte "harapjuk" a levegőt. Javul az epitheliális csillók működése a légúti nyálkahártyák felületén, normalizálódik a nyálkahártya váladéktermelő működése.
Könnyebb a nyálka kiválasztása, javulnak a tüdő felett hallható zörejek, a beteg szó szerint könnyebben lélegzik. A sóbarlang klímájának bakteriosztatikus és baktericid hatása stabilizálja a légúti nyálkahártyák valamint a bőrfelszín normál baktériumflóráját, serkenti a fagocita sejtek működését, növeli a makrofág sejtek számát. Fokozódik szervezetünk a humorális és celluláris védekezőképessége, csökken az össz IgE szint. Mindez eredményesebbé teszi immunrendszerünkműködését.

A kliensek a sóbarlangban eltöltött idő alatt élvezik a speleoterápia és a haloterápia (sóval történő gyógyítás) előnyeit: mukolitikus (váladékoldó), antibakteriális, gyulladáscsökkentő, immunrendszer stimuláló (serkentő) és fájdalom csillapító hatását.

Egy oroszországi vizsgálat kapcsán a betegek 97%-ban éreztek javulást idült légcsőhurut és hörgőtágulat esetén, 85%-ban enyhe aszthma bronchiale és 75%-ban súlyos aszthma bronchiale kapcsán. A tüneteik enyhültek, életminőségük javult. A kezelés kapcsán mellékhatások nem jelentkeztek. A sóbarlangot, mint alternatív kezelést jól tolerálták, hatását 6-12 hónap elteltével is egészségük szempontjából pozitívan értékelték.

 

A sós levegő és a negatív ionok gyógyító hatása

A SÓBARLANG klímája negatív ionokkal telített, a pozitív töltésű részecskéket megköti, ezáltal a helyiség levegőjét megtisztítja. A levegőbe került kristálysó belélegzésével pedig gyógyító ereje érvényesül. Használatával nem csak a légúti megbetegedéseken tudunk segíteni, hanem pl. allergiás megbetegedéseken, szénanátha, immunrendszer gyengesége, alvászavar stb.

 

A negatív töltésű ionok egészségesek.

A legtöbb helyen légzésünk túl van terhelve káros pozitív töltésű ionokkal, amelyeket az elektromos eszközök idéznek elő, mint például a számítógép és televízió vagy akár a dohányzás. Mivel manapság átlagosan időnk 80 %-át zárt helyiségben töltjük, annak klímája természetesen mérvadó egészségünkre nézve. A városban és az irodáinkban, illetve a munkahelyeinken általában nem elég a negatív töltésű ionok száma, mivel sokat megsemmisít a klímaberendezés, az autók kipufogógáza és a gyárak szennygáza is a már említett elektromos berendezésekkel együtt.

Mindezek miatt egyre nehezebben tudják kezelni élethelyzeteiket, gyakrabban feszültek és túlterheltek az ilyen körülmények között dolgozó emberek. A só szobában a magas só koncentrációnak köszönhetően, magas negatív ion túlsúly jellemző. A mikroorganizmusok száma jelentősen lecsökken ily módon a levegő lényegesen tisztább, allergén anyagokban szegényebb lesz.

A száraz terápia és ionizáció jelentősége abban nyilvánul meg, hogy a sót nem párologtatják, nem kötik vízhez, így légzés közben nem tapad a nyálkahártyára a felső légutakban, és nincs extra nyáktermelés, amely főleg gyermekeknél jelenthet ürítés gondokat. A nyálkahártyával ellentétes iontöltésnek és részecske méretnek köszönhetően biztosítva van a hatóanyag szabad útja egészen a legkisebb hörgőcskékig, kivédve ezzel a korábban ismert nedves terápiák hátrányait.

 

Kiváló terápiás lehetőségek:

  • immunerősítés
  • szénanátha
  • fertőzéses felsőlégúti megbetegedések : influenza, megfázás
  • asztma,
  • idült légcsőhurut,
  • pollenek, okozta allergiák esetében,
  • bőrbetegségek: ekcéma, pikkelysömör, neuro dermatitisz kezelésére szintén alkalmazható.

A terápia minimum 40 percig tart. A 12 éven aluli gyerekek felnőtt kísérő jelenlétében vehetik igénybe.

 

Zakor Ágnes - Természetgyógyász

(30) 353 69 57

belnature SZERENCS belnature NYÍREGYHÁZA belnature KISVÁRDA

Üzleteink

SZERENCS Gyár u. 40. TESCO üzletsor
(30) 30 968 1055 H-P: 09-17
NYÍREGYHÁZA Széna tér 2. ingyenes parkolás az üzlet előtt
(30) 353 6957 Telefonos egyeztetés alapján
KISVÁRDA Szent László u. 31. (Posta utca elején) Virágh Ferenc u. 94.
(30) 30 968 1055 Telefonos egyeztetés alapján

SZOLGÁLTATÁSAINK

Rólunk

 

Üzleteink nyitásával  azoknak a  tudatos vásárlóknak kívánunk segíteni akik szeretnék kezükbe venni saját és családjuk egészségét és ehhez  természetes megoldásokat keresnek.

Ezért polcainkon  megtalálhatóak a reform-és bio étkezés alapanyagai, a legismertebb gyógynövények teái, és egészségvédő készítmények

Folyamatosan bővülő árukészlettel, rendszeres árubeszerzéssel próbálunk minden igényt kielégíteni, így  vásárlónk akár 1-2 nap alatt hozzájuthat rendeléséhez szállítási költség nélkül.

A mai kor bőrbetegsége  a kozmetikumokkal szembeni érzékenység, minden negyedik állampolgár találkozott már vele. A bőrgyógyászok szerint az allergiás bőrtünetek azzal is magyarázhatóak, hogy az emberek egyre többféle olyan készítményt használnak, amelyekben érzékenyítő anyagok találhatóak. Gondolni kell arra is, hogy a különféle kozmetikumokban található problémás anyagok terhelése össze is adódhat.Polcainkra olyan termékeket is válogattunk amelyeknél  a gyártás során nem alkalmazzák azokat az anyagokat melyek felszívódva a különböző problémákat okozzák, és megfelelnek a natúr és biokozmetikai  készítményekre vonatkozó általános európai normáknak.

Cégünk filozófiája a környezetbarát háztartások gyarapítása, támogatása a környezettudatos vásárlási szokások segítésével, népszerűsítésével. Üzletünkben ezért olyan szereket kínálunk amelyek nem veszélyesek  szűkebb és tágabb környezetünkre és nem utolsó sorban családunkra sem: mosódió, mosószóda, ajtógáz nélküli hajlakokk
bio mosogató és tisztítószerek ,amelyek nem terhelik a környezetet.

Az egészségtudatos életmód a minőségi táplálkozás mellet magába foglalja a rendszeres testmozgást is. A helyes, kiegyensúlyozott táplálékbevitel nemcsak az élsportolók számára nélkülözhetetlen, hanem a szabadidő sportolóknak éppen ugyanúgy.Termékskálánkban megtaláhatók olyan minőségi táplálékkiegészítők és speciális termékek amelyekkel kényelmesen pótolható az elmulasztott, vagy rosszabb minőségű, feldolgozott élelmiszerekből hiányzó vitaminok, fehérjék és más hasznos anyagok bevitele.

 

Zakor Ágnes

Belnature Életmódközpont
Szépség és életviteli tanácsadó

HÍREK, ÚJDONSÁGOK

A HOLDÁLLÁS HATÁSA  A HAJ ÉS BŐRÁPOLÁSRA

A HOLDÁLLÁS HATÁSA A HAJ ÉS BŐRÁPOLÁSRA

Az emberek évezredek óta kutatják az égi kísérőink és a mindennapi életünk közötti összefüggéseket. Sőt, szinte egész életüket ehhez igazították. Akár egészségről vagy betegségről, evésről vagy ivásról,...

tovább olvasom...
A keratin szerepe a hajápolásban

A keratin szerepe a hajápolásban

  A haj fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. A dús és ápolt haj az életerő, és a jó megjelenés jelképe. Amennyiben azonban a haj elveszítette fényét, csillogó textúráját, rugalmatlan,...

tovább olvasom...
még több hír