Safe Laser terápia

 

A lézerfény hatásai

 

A lágy-lézer kezelésnek három alapvető gyógyító hatása van az emberi szervezetre:

  • Fájdalomcsillapító
  • Gyulladáscsökkentő
  • Biostimulációs hatás – Serkenti (stimulálja) a test öngyógyító képességét; és a sejt regenerációt

Szervezetünkben a lézerfény aktivál bizonyos enzim folyamatokat, melyek beindítják az ATP termelődést. Az ATP (adenozin-trifoszfát) az egyetlen és legfontosabb formája az energiának, mely működtet minden kémiai reakciót, a szervezet minden sejtjében. A megnövelt energia termelés következménye a sejtek hatékonyabb (anyagcsere) működése és a gyorsabb regenerálódás, ezáltal a betegségek gyógyulási ideje lerövidül.

A lágy-lézer kezelés nem csak a betegségek tüneteit enyhíti, hanem összetett biológiai- kémiai folyamatok eredményeként sok esetben az okokat is megszünteti.

 

Hogyan gyógyít a lézerfény?

 

A kutatások már 1947-ben megmutatták, hogy a szervezetünkben lévő sejtek mitokondriumai- az energia előállításában és annak elraktározásában szerepet játszó sejtszervecske - fényérzékenyek.

A különböző hullámhosszúságú (színű) fényre a különféle sejtek mitokondriumai eltérő mértékben reagálnak. A teljes fényspektrumból a legerőteljesebb gyógyító hatása a vörös (pl. 660 nm) és az infravörös (pl. 808 nm) fénynek van.

A lágylézerek minden élő szervezetre biostimulációs (serkentő) hatást fejtenek ki. Ez annyit jelent, hogy a sejtek, szövetek lágylézer fénnyel világítva gyorsabban képesek regenerálódni (pl. a sebgyógyulás felgyorsul). Lézerfény hatására a sejtek anyagcseréje fokozódik, sőt új sejtek, szövetek és új hajszálerek is képződnek.

A lágylézer fény stimulál bizonyos immun folyamatokat is.

A lágy-lézer kezelés terápiás hatásai

Állóképesség fokozása

Javítja az izmok teljesítőképességét, késlelteti az izomfáradtság kialakulását és csökkenti a tejsav-koncentrációt.

Fokozott anyagcsere

A lézersugárzás komoly hatást gyakorol az egyes vérsejtekre is. A lézerfény jelentősen megnöveli a vörösvérsejtek oxigén- és tápanyagszállító kapacitását. Ez lehetővé teszi a sejtek fokozott energiatermelését, anyagcseréjét, ezáltal regenerációját és bizonyos enzimek hatékonyabb termelését. Ennek hatása érezhető az egész szervezetben és nem csak kizárólag a lézerfénnyel kezelt területeken.

Teljesítmény-optimalizálás

Javítja az izomsejtek mitokondriumfunkcióját, elősegíti a hatékonyabb oxigénellátást. Javul az izmok vérellátása, fokozódik a mikrocirkuláció és a tápanyagellátás.

 

 

Javuló vérkeringés

A lágy-lézer terápia jelentősen elősegíti az új kapillárisok (parányi vérerek) képződését a sérült szövetekben. A több kapilláris több vért tud szállítani a sérült területekre, mely gyorsítja a gyógyulást és a regenerációs folyamatokat, így a sebek gyorsabban összeforrnak és a hegképződés csökken.

Fájdalomcsillapítás
A lézerterápia fájdalomcsillapító hatása több biológiai folyamaton alapul:

Blokkolja a fájdalom ingerületek átvitelét a sérült testrész és az agy között. Ezáltal csökkenti az idegérzékenységet és jelentősen csökkenti a fájdalomérzetet.

Csökkenti a sérült testrészben a gyulladást és a duzzanatot. Ezeknek nem „csak” a fájdalom csillapításában van szerepük, hanem a gyógyulást is elősegítik.

Fokozza az endorfinok és enkefalinok termelését illetve felszabadulását, melyek természetes fájdalomcsillapító vegyi anyagok a szervezetünkben, ezáltal csökkentik a fájdalomérzetet.

Regeneráció

Elősegíti az izmok, szalagok gyorsabb regenerálódását. Gyorsítja a tejsav lebomlását, csökkenti az izomláz mértékét.

 

Gyulladáscsökkentés

A lézerterápia hatására kitágulnak a kisebb artériák és a nyirok erek. Ez a megnövekedett értágulat lehetővé teszi, hogy a duzzanatot (ödémát) okozó folyadékgyülem hatékonyan eltávozzon a sérült területekről. A nyirokerek kitágulása továbbá javítja a nyirokkeringést, mely elősegíti ezt a létfontosságú gyógyulási folyamatot. Ez a biológiai mechanizmus a magyarázata, hogy a véraláfutás miért gyógyul rendkívül gyorsan a lézerterápia hatására.

Fokozott idegi működés

  • A sérülés után a lézerterápia felgyorsítja az idegi kapcsolatok regenerációját, így csökken az idegek gyógyulásához szükséges idő.
  • Ezen felül fokozza az idegrostokon továbbított jelek erősségét, mely általánosan javítja az idegek és izmok működését.

Ez a két folyamat a magyarázata, hogy a lézerterápia miért ennyire hatékony az idegsérülések tüneteinek (éles fájdalom, zsibbadás, bizsergés, égő érzés) enyhítésében.

 

Fokozott szöveti regeneráció és sejtnövekedés

A terápiás lézerek által kibocsájtott fotonok mélyen behatolnak a testünk szöveteibe és stimulálják az egyes sejtek energiatermelési központjait (mitokondrium). Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a sejtek gyorsabban tudják felvenni a tápanyagokat és kiüríteni a salakanyagokat. Ezért a sérült szövetek gyorsabban regenerálódnak, mely elősegíti az ín, ínszalag és az izmok gyógyulását.

 

 

Gyorsabb sebgyógyulás

A lézerterápia serkenti a broblasztok termelődését, melyek szükséges építőelemei a kollagéntermelésnek. A kollagén az a lényeges fehérje, mely elengedhetetlen a régi szövetek megújulásához, illetve a sérült szövetek gyógyulásához. A lézerterápia kollagéntermelést fokozó hatása miatt rendkívül hatékony nyílt sebek és égési sérülések kezelésében.

Javuló immunfolyamatok

A lézerfény fotonjait közvetlenül elnyelik a kromoforok (színhordozó molekuláris enzimek a sejtekben), amelyek megtalálhatók szervezetünk legtöbb sejtjében. A lézerfény elnyelődése aktivál bizonyos enzimfolyamatokat, melyek beindítják az ATP termelődését. Az ATP (adenozin-trifoszfát) az egyetlen és legfontosabb formája az energiának, mely működtet minden kémiai reakciót, a szervezet minden sejtjében. A megnövelt energiatermelés következménye a gyorsabb, hatékonyabb működés és regenerálódás, különösen igaz ez az immunrendszer-specikus sejtekre. Ez a fokozott hatékonyság segíti az immunrendszert, hogy legyőzze a nemkívánatos mikrobákat és kórokozókat.

 

A hegszövet-képződés csökken

A lézerterápia csökkenti a vágások, égési sérülések és műtétek utáni túlzott hegszövet-képződést (rostos kötőszövet), mivel javítja a sérült terület vérellátását, elősegíti a salakanyagok hatékony eltávolítását, ezért gyorsítja a gyógyulási folyamatot. A gyorsabb gyógyulás mindig kevesebb hegszövet-képződést eredményez.

Rehabilitáció

Sportsérülések rehabilitációja: a lézerfény fontos élettani hatása a gyulladáscsökkentés, a traumás sérülések következtében kialakuló duzzanat és ödéma gyógyulásának elősegítése, továbbá az akut illetve krónikus fájdalmak hatékony csillapítása. További előnyös hatás a hámsérülések, operáció utáni sebek, csonttörések, szalag- és izom szakadások gyógyulásának elősegítése.

Gyorsítja a sportsérülések gyógyulási idejét, javítja a rehabilitáció eredményességét és csökkenti az újabb sérülés esélyét.

Összefoglalva: a lézerfény serkenti a test öngyógyító képességét. Emellett számos jótékony hatása van a szervezetre pl. fájdalomcsillapító, gyulladás- és duzzanatcsökkentő, csökkenti az izomfeszülést, vér- és nyirokkeringés javító, serkenti a sérült idegek regenerációját.

belnature SZERENCS belnature NYÍREGYHÁZA belnature KISVÁRDA

Üzleteink

SZERENCS Gyár u. 40. TESCO üzletsor
(30) 30 968 1055 H-P: 09-17
NYÍREGYHÁZA Széna tér 2. ingyenes parkolás az üzlet előtt
(30) 353 6957 Telefonos egyeztetés alapján
KISVÁRDA Szent László u. 31. (Posta utca elején) Virágh Ferenc u. 94.
(30) 30 968 1055 Telefonos egyeztetés alapján

SZOLGÁLTATÁSAINK

Rólunk

 

Üzleteink nyitásával  azoknak a  tudatos vásárlóknak kívánunk segíteni akik szeretnék kezükbe venni saját és családjuk egészségét és ehhez  természetes megoldásokat keresnek.

Ezért polcainkon  megtalálhatóak a reform-és bio étkezés alapanyagai, a legismertebb gyógynövények teái, és egészségvédő készítmények

Folyamatosan bővülő árukészlettel, rendszeres árubeszerzéssel próbálunk minden igényt kielégíteni, így  vásárlónk akár 1-2 nap alatt hozzájuthat rendeléséhez szállítási költség nélkül.

A mai kor bőrbetegsége  a kozmetikumokkal szembeni érzékenység, minden negyedik állampolgár találkozott már vele. A bőrgyógyászok szerint az allergiás bőrtünetek azzal is magyarázhatóak, hogy az emberek egyre többféle olyan készítményt használnak, amelyekben érzékenyítő anyagok találhatóak. Gondolni kell arra is, hogy a különféle kozmetikumokban található problémás anyagok terhelése össze is adódhat.Polcainkra olyan termékeket is válogattunk amelyeknél  a gyártás során nem alkalmazzák azokat az anyagokat melyek felszívódva a különböző problémákat okozzák, és megfelelnek a natúr és biokozmetikai  készítményekre vonatkozó általános európai normáknak.

Cégünk filozófiája a környezetbarát háztartások gyarapítása, támogatása a környezettudatos vásárlási szokások segítésével, népszerűsítésével. Üzletünkben ezért olyan szereket kínálunk amelyek nem veszélyesek  szűkebb és tágabb környezetünkre és nem utolsó sorban családunkra sem: mosódió, mosószóda, ajtógáz nélküli hajlakokk
bio mosogató és tisztítószerek ,amelyek nem terhelik a környezetet.

Az egészségtudatos életmód a minőségi táplálkozás mellet magába foglalja a rendszeres testmozgást is. A helyes, kiegyensúlyozott táplálékbevitel nemcsak az élsportolók számára nélkülözhetetlen, hanem a szabadidő sportolóknak éppen ugyanúgy.Termékskálánkban megtaláhatók olyan minőségi táplálékkiegészítők és speciális termékek amelyekkel kényelmesen pótolható az elmulasztott, vagy rosszabb minőségű, feldolgozott élelmiszerekből hiányzó vitaminok, fehérjék és más hasznos anyagok bevitele.

 

Zakor Ágnes

Belnature Életmódközpont
Szépség és életviteli tanácsadó

HÍREK, ÚJDONSÁGOK

A HOLDÁLLÁS HATÁSA  A HAJ ÉS BŐRÁPOLÁSRA

A HOLDÁLLÁS HATÁSA A HAJ ÉS BŐRÁPOLÁSRA

Az emberek évezredek óta kutatják az égi kísérőink és a mindennapi életünk közötti összefüggéseket. Sőt, szinte egész életüket ehhez igazították. Akár egészségről vagy betegségről, evésről vagy ivásról,...

tovább olvasom...
A keratin szerepe a hajápolásban

A keratin szerepe a hajápolásban

  A haj fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. A dús és ápolt haj az életerő, és a jó megjelenés jelképe. Amennyiben azonban a haj elveszítette fényét, csillogó textúráját, rugalmatlan,...

tovább olvasom...
még több hír