Jelzi például, ha táplálékunk, környezetünk vagy életvitelünk nem egészséges. 

A korpásodás arra utal, hogy a szervezeteben túl sok a fehérje vagy a szervezet nem tudja feldolgozni. A bőrzsírosodás a máj, az epehólyagok, a szív vagy a hasnyálmirigy gyengeségeire utal. A foltos hajhullás a szervezetben megbúvó gyulladásos gócok külső megjelenési formája.

Az ekcéma nem más, mint a bőrkiütések egyik típusa, és néha egészen nagy bőrfelületet is elboríthat, ilyenkor a bőr kiszárad, pikkelyesedik és morzsolódik, váladékozás is felléphet. Ezt a tünetet a szervezet salakanyag-eltávolítási és vérkeringési problémája okozza.

A bőrgombásodás kialakulásának helye sem véletlen, arra utalhat, hogy belül a szervezetben az adott szervnél is a gombásodás van.

Szeretném felhívni a figyelmet még egy nagyon gyakori tünetre, a cellulitiszre, mely sok esetben kísérője  a hajas fejbőr problémáinak. Ahhoz, hogy megértsük a kialakulását, tudnunk kell, hogy a belek nagyon szoros kapcsolatban állnak a nyirokrendszerrel. A bélben rendeget idegen anyag található, és rengeteg mikroorganizmus (baktériumok, gombák) él. Hogy a bélrendszerben semmilyen egészségkárosító folyamat ne játszódjon le, nagyon erőteljes védekező mechanizmusoknak kell működniük. Ha felborul az egyensúly, a bél ingerlékeny, akkor több nyirokfolyadék termelődik. Ezt a nyirokfolyadékot a bőr kötőszövetében lévő fehérjék és zsírok megkötik. A zsírödéma már nem pusztán esztétikai probléma, ennél fontosabb az egészségre gyakorolt hatása (feszítő fájdalom, a lábak és a szem duzzanatai, főként reggel). A folyadék és a fehérje nem tud akadálytalanul elfolyni, a bőr tartósan megkeményedik és a feltorlódás nyomja a bőr idegeit. Ez okozza a fájdalmat és a viszketést. Tehát, ha a has, comb, fenék tájékán megjelent „narancsbőr”, érdemes utána járni, hogy nincsenek-e a kórokozók felszaporodva a bélben, vagy a bevitt élelmiszerek között olyan, mi irritálja a bélbolyhokat (pl. búzaliszt, sajt, cola, fehérje).

Ma már a tünetek háttere gyorsan és egyszerűen feltérképezhető a vizuál-diagnosztika és a biorezonancia segítségével. Fontos megértenünk, hogy a bőrön tapasztalható elváltozások testünk jelzései, hogy felborult az egyensúly, valamilyen zavaró eényező miatt az adott szerv nem tud rendesen működni.