Az Institute of Medicine ( 1972.-ben azzal a céllal alakult, hogy az egészségtudomány területén kutatásokat végezzen) közleményéből kiderül:

  • A fájdalom egy jelentős közegészségügyi probléma, amely 2008-ban a szövetségi és tartományi kormányoknak 99000000000 $- os költséget jelentett.

  • 2011-ben legalább 100 millió felnőtt amerikai szenved krónikus fájdalommal.

  • A Center for Disease Control and Prevention (CDC) és a Nemzeti Egészségügyi Statisztikai Központ (NCHS) adataiból megtudjuk azt is a fájdalom oka lehet: súlyos fejfájás vagy migrén (16,1%), derékfájás (28,1%), nyakfájás (15,1%), térdfájdalom (19,5%), váll fájdalom (9,0%), ujj fájdalom ( 7,6%), és a csípő fájdalom (7,1%).

  • Az Országos Egészségügyi és Táplálkozási Vizsgálat Survey (NHANES) adatai szerint az amerikai gyerekek17 százaléka tapasztalalt gyakori vagy súlyos fejfájást, migrént az év folyamán.

 

Az Egyesült Államokban vényköteles gyógyszerek második leggyakrabban alkalmazott kábítószerek a marihuána után. Az opioid fájdalomcsillapítók (OPR) túladagolása mára meghaladja a heroin és a kokain túladagolásából adódó halálesetek együttes számát. 2008.-ban a vényköteles fájdalomcsillapítók túladagolás megölt közel 15.000 embert az USA-ban. Az egészségügyi szolgáltatók 2012-ben 259 millió opioid fájdalomcsillapítót tartalmazó receptet írtak fel. Az opioidok vényköteles fájdalomcsillapítók csoportjába tartoznak , a hidrokodon, oxikodon, morfin, és a metadon. A heroin tartozik az azonos osztályú drogok, közé ,és a heroinhasználók negyede vényköteles opioid fájdalomcsillapítók abúzúsával (használatával élt vissza) indult . Vényköteles kábítószerrel való visszaélés és a heroin használat okoztak és okoznak szívszorító károkat nagyon sok amerikai családban. Több amerikai hal meg évente gyógyszer-túladagolásban mint gépjármű-balesetben. A helyzet súlyosságát mutatja : Obama elnök kiadott egy szándéknyilatkozatot amely a kormányhivatalok és ügynökségek irányításával végrehajtandó lépéseket tartalmazza annak érdekében hogy leküzdjék a vényköteles szerekkel való visszaélést és a heroinjárványt .

Forrás:

NADA PROTOKOLLAL GYÓGYSZERFÜGGŐSÉG ELLEN

Az 1970-es években Dr. Michael Smith, Lincoln Kórház addiktológiai osztályán drogfüggőségre alkalmazott metadon gyógyszeres kezelést helyettesítette a fül akupunktúra módszerével. A választás rendkívül hatékonynak bizonyult a szenvedélybetegek kezelésében.

Az fülakupunktúra a WHO (Egészségügyi Világszervezet) által is javasolt módszer a szenvedélybetegségekről való leszoktatásban.

A fülakupunktúrás addiktológiai kezelés a fül 5 pontját, az 5 NADA pont néven ismert, szenvedélybetegek leszoktatására, tapasztalati úton kifejlesztett pontkombinációt használ.

Előnye a szerfüggés megvonási tüneteinek enyhülése, a szer utáni sóvárgás csökkentése. Valamint  az amúgy is megterhelt szervezetbe nem juttat be további mérgeket, sőt, a méregtelenítő szervek stimulálásával segíti a szervezet gyorsabb méregtelenítés folyamatát. Klinikailag tesztelten bizonyított csökkenése lelki feszültségek oldása fülakupunktúrás kezeléssel.


 

Az eredmény nagyon gyorsan jelentkezik, a tű beszúrását követően szinte azonnal történik valamilyen pozitív változás, például percek alatt csökken a fájdalom, a kliens megnyugszik, ellazul, stb. A rendszeres kezelés segíthet a gyógyulásban, a betegség utáni felépülésben, csökkentheti a gyógyszerek mellékhatásait, sőt az orvosi szakvélemény figyelembevételével akár önállóan is megállja helyét.

                                                   

                                               

Irodalom: 

1) A globális iparági elemzők, Inc. jelentése, január 10, 2011. 
http://www.prweb.com/pdfdownload/8052240.pdf .

2) Institute of Medicine bizottság jelentése előmozdításáról Pain Research, Care, és Oktatási fájdalomcsőkkentés Amerikában A Blueprint átalakítására megelőzés, gondozás, oktatás és kutatás. A National Akadémiák Press, 2011. 
http://books.nap.edu/openbook.php?record_id=13172&page=1 .

3) American Diabetes Association. 
http://www.diabetes.org/diabetes-basics/diabetes-statistics/