Ezért az emberi test működésének megismeréséhez különböző filozófiai elméleteket alkottak. Egyik központi gondolatuk az volt, hogy a dolgok úgy ismerhetők meg, ha összehasonlításokat teszünk köztünk. Így például az embert elárasztó betegségeket a hordalék révén eltorlaszolt folyó okozta áradáshoz hasonlították. Ily módon fejlődtek ki a pangás felszámolására és az emésztés elősegítésére szolgáló eljárások, mint például a köpölyözés. Az ókori Kínából már az időszámításunk utáni harmadik századból találhatók írásos emlékek a pohárvetésről, amit arrafelé köpölyözésnek neveznek, és ahol ma is ezt a módszert tartják az egyik legjobb egészségmegőrző, betegségmegelőző praktikának. 
A pohárvetés előnye, hogy szabaddá teszi az energiapályákat, elvezeti a salakanyagokat, és helyreállítja a yin-yang egyensúlyt.
A modern orvostudomány szerint helyi vérbőséget okoz azzal hogy vákuumot képezve, a test távolabbi pontjairól odaáramlik a vér, így egyes helyeken vérhiány alakul ki. Erre a szervezet úgy reagál, mintha valahol nagy vérveszteség volna és hamar friss vér termelésébe kezd,melynek végeredményekéntjavul az immunrendszer hatásfoka.
A köpölyözés kiváló öngyógyító módszer amelyet gyerekeknél is nyugodtan alkalmazhatunk, hiszen mellékhatásoktól mentes. Pohárvetés néven is ismert gyógymód, kifelé hajló szája miatt alkalmas arra, hogy vákuumhatást képezve benne gyógyítsa a beteg testrészt.
A kezelés nem tart sokáig 5-15 percet vesz igénybe, a páciens közben lazít. A test bármely részén alkalmazható!

Milyen betegségekre javasolt?

-Megfázás ,és a vele járó tüneteket
-Idegi eredetű fejfájás
-Asztmatikus köhögő roham
-Izületi gyulladásokra
- Fájdalmas izomgörcsre , merevségre
- Az izomfáradtság és az idegi feszültség az első alkalomtól kezdve csökken.  

A kínaiak szerint az a betegség, ami gyógyszerrel gyógyítható, az gyógyítható köpölyözéssel is.