A hagyományos kínai orvostudomány alapvetően energetikai rendszerben dolgozik a cél mindenkor a Qi vagyis életenergia megérkezése a kezelt akupunktúrás ponthoz. A tapasztalatok azt mutatják a legintenzívebb bioenergetikai hatást az un. bimetál tűkkel lehet leginkább elérni. Az elektron vándorlás felgyorsítása érdekében ezért ma főleg olyan tűkkel dolgozunk, amelyek hegye rozsdamentes acélból, nyele pedig sárgarézből vagy ezüstből készült. A galvanometriás mérések azt mutatják, hogy ha egy ilyen tűt behelyezünk a bőrbe , akkor az acél és a réz közötti hőmérséklet-különbség lassú elektronáramlást indít meg. Ez az áramlás a réznyél felől az acélhegy felé történik, és két fázisban eredményezi a bioelektromos hatást, és járul hozzá a Qi szabad áramlásához!

Tartós tű kontra egyszer használatos tű

Az akupunktúra kifejezés „tűvel való gyógyítást" jelent, és az egyik legismertebb hagyományos kínai terápiát jelöli.  Az akupunktúrás kezelés során vékony tűket szúrnak a bőrfelszín bizonyos pontjaiba annak érdekében, hogy helyreállítsák a szervezet megbomlott működési harmóniáját.  A fül kezelése történhet hagyományos, egyszer használatos tűk alkalmazásával. Ilyenkor a tűket a bőrbe egészen lassú forgatással, gyors szúrással vagy egy gyors szúrást követően azt a szövetbe lassú forgással elmélyítve vezetik be. A beszúrást követően a tűket  15-50 percig a testben hagyják. A hatóidő letelte után a terapeuta tűket eltávolítja. Az akupunktúrás terápia  5-20 kezelésből áll, a kezeléseket minden második nap vagy két nap kihagyással kell ismételni.
Sok akupunktúrás szakember úgy véli, a tartós tűvel történő fülakupunktúra előnye a hagyományos tűvel történő kezeléssel szemben, hogy állandó folyamatos bioenergetikai, elektromos stimulációt biztosít 7- 10 napig! Speciális kezelési módszer, rendkívül hatékony, kényelmes, és nagyon gazdaságos a betegek számára, akik sok időt és energiát spórolnak meg. A tartós, tűvel végzett fülakupunktúra során 1,5 mm-es tűt helyeznek a megfelelő helyre, ami bőrszínű tapasszal van fedve, így nem feltűnő. Ez az eljárás a napi tevékenységeinket sem zavarja.

Tartós tű és köpölykészlet rendelése

Zakor Ágnes - Természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, akupresszőr